Tejszínes, erdei gyümölcsös piskóta: így biztosan nem törik meg a tészta
A piskótát önmagában is szeretjük, de az élvezetet tejszínnel és gyümölcsökkel tovább fokozhatod.

tejszines-erdei-gyumolcsos-piskota
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

Erősítő edzés renyhe hasfal ellen: evés után sem domborodik ki a pocak, ha ezek az izmok jó karban vannak »

Csodás ruhák, ha egyszerűbb polgári szertartást terveztek: mutatjuk a legjobb inspirációkat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a könnyű, tejszínes, gyümölcsös piskóta ellenállhatatlan nyári desszert, amit akár tekercselve is elkészíthetsz. A tésztába nem kell sütőpor, és nem szükséges szétválasztani a tojásokat. Mindenképpen nedves konyharuhával tekerd fel, így megakadályozhatod, hogy a piskóta kiszáradjon, megrepedjen. A különféle erdei gyümölcsök finomabbá, mutatósabbá teszik a tésztát.

Tejszínes, erdei gyümölcsös piskóta

Hozzávalók:

  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csipet
  • 30 dkg erdei gyümölcs
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és verd kemény habbá körülbelül 10 perc alatt. Dolgozd hozzá a vizet, a csipet sót és a lisztet.
Egy nagyobb gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd a tetejét simítsd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor már szép aranysárga, és a beleszúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, vedd ki a sütőből. A piskótáról húzd le a papírt, és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan tekerd fel. 
 

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, kend a letekert piskótára, rakj rá kevés gyümölcsöt, majd újra csavard fel, és kívülről is vond be. A tejszínt habzsákba is töltheted, úgy még mutatósabb lesz. Tedd a hűtőbe egy órára, és tálalás előtt díszítsd a gyümölcsökkel.
A piskóta fehér csokival és málnával csodás nyári desszert. A tésztába és a krémbe is sok vaj kerül, így finom és látványos lesz a végeredmény. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük