Tejszínes, erdei gyümölcsös piskóta: így biztosan nem törik meg a tészta
A piskótát önmagában is szeretjük, de az élvezetet tejszínnel és gyümölcsökkel tovább fokozhatod.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Ez a könnyű, tejszínes, gyümölcsös piskóta ellenállhatatlan nyári desszert, amit akár tekercselve is elkészíthetsz. A tésztába nem kell sütőpor, és nem szükséges szétválasztani a tojásokat. Mindenképpen nedves konyharuhával tekerd fel, így megakadályozhatod, hogy a piskóta kiszáradjon, megrepedjen. A különféle erdei gyümölcsök finomabbá, mutatósabbá teszik a tésztát.
Tejszínes, erdei gyümölcsös piskóta
Hozzávalók
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 evőkanál víz
- 1 csipet só
- 30 dkg erdei gyümölcs
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és verd kemény habbá körülbelül 10 perc alatt. Dolgozd hozzá a vizet, a csipet sót és a lisztet.
Egy nagyobb gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd a tetejét simítsd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor már szép aranysárga, és a beleszúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, vedd ki a sütőből. A piskótáról húzd le a papírt, és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan tekerd fel.
A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, kend a letekert piskótára, rakj rá kevés gyümölcsöt, majd újra csavard fel, és kívülről is vond be. A tejszínt habzsákba is töltheted, úgy még mutatósabb lesz. Tedd a hűtőbe egy órára, és tálalás előtt díszítsd a gyümölcsökkel.
A piskóta fehér csokival és málnával csodás nyári desszert. A tésztába és a krémbe is sok vaj kerül, így finom és látványos lesz a végeredmény.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept