30 perces tejszínes, epres süti leveles tésztából

Amilyen egyszerű, olyan finom

A habos tejszínes-epres sütivel egyszerűen nem tudsz betelni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően röpke fél óra alatt elkészítheted ezt a csodás tejszínes, epres sütit. Tökéletes megoldás akkor is, ha váratlanul vendégek érkeznek hozzád. A tésztát csak közvetlenül tálalás előtt kend meg krémmel, nehogy elázzon. Kard Éva receptje a következő hetekben jól jön.

Tejszínes, epres süti

Hozzávalók 6 szelethez

  • 1 csomag leveles tészta
  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vágd hat egyforma részre. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit nagyobb távolságra, majd mindegyik közepét villával szurkáld meg néhány helyen. Helyezd forró sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve rakd rácsra, majd hűtsd ki teljesen. Amennyiben sütés közben mégis felpúposodna a tészta közepe, óvatosan nyomkodd le.

A mascarponét keverd jó krémesre az ízlés szerinti porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a citrom levével és reszelt héjával. Kanalazd a teljesen kihűlt tésztára, majd rakd ki a tetejét félbevágott eperszemekkel. A krémmel megtöltött, epres tésztát rögtön tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük