Roppanós Ekler-fánk tejszínnel töltve: a csoki a ráadás
Az Ekler-fánk tésztája légiesen könnyű, roppanós, a töltelék habos: ki tudna neki ellenállni?

ekler-fank
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Újabb hollywoodi színésznő tündökölt magyar tervező kreációjában: címlapra vitte az álomszép ruhát »

Aktiválja a bőr vérkeringését, és felgyorsítja a regenerálódást: a vákuummasszázs nem csak ráncok ellen jó »

Ezek a sneakerek lesznek a tavasz kedvencei: a futurisztikus retró az új divat – Árakkal, lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A farsang kedvence csemegéje sokféle lehet: szalagos, gyümölcsös, de készülhet égetett tésztából is, mint a franciák mesés desszertje. Az Ekler-fánk hosszúkás alakú, amibe általában krém, tejszín vagy gyümölcs kerül. A tészta nem bonyolult, gyorsan összeáll, csak arra figyelj, hogy sütés közben ne nyitogasd a sütőajtót, különben összeesik. Ha kicsit keményebb krémet szeretnél kapni, keverj hozzá egy-két evőkanál mascarponét. 

Tejszínes Ekler fánk

Hozzávalók:

ekler

  • 12 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 8 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy vastagabb falú lábosba, és olvaszd fel. Öntsd hozzá a vizet, a sót, és forrald fel. Szórd hozzá a lisztet, és kis lángon folyamatosan keverd addig, amíg össze nem áll, és el nem válik az edény falától. Ez körülbelül két perc. Hagyd kihűlni, majd egyesével üsd hozzá a tojásokat, és habverővel keverd simára.

Töltsd át a tésztát csillagcsöves nyomózsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj belőle körülbelül nyolc-tíz centi hosszú rudacskákat egymástól nagyobb távolságra. Mehet a 180 fokos sütőbe, és süsd szép aranybarnára 20-25 perc alatt.  

A tejszínhabot verd kemény habbá a fixálóval, a cukorral és a vaníliával. A kihűlt fánkokat vágd ketté, és töltsd meg a habbal. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá az olajat, és kend a sütik tetejére. 
A spanyolok fánkja, a churros is égetett tésztából készül, csokival és tejszínnel mesés desszert. 

Ezt is szeretjük