Csirkés tészta krémes, sajtos szósszal: maradék sült húsból is tökéletes

Ha nem fogyott el minden hús hétvégén, tésztafeltétnek is kitűnő lehet. Sajtos szósszal még jobb, és villámgyorsan elkészül.

Tejszínes-csirkés tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha csak fél órád van főzni, ez az isteni tészta akkor is bevethető! Akár frissen kisütött, fűszeres csirkéből készíted, akár a tegnapi sült csirke maradékát szeretnéd felhasználni, a tejszínes, sajtos változat biztos, hogy nagyon hamar a család kedvence lesz. A tészta főzővizét ne öntsd ki, mert ha túl sűrű a mártás, ezzel hígíthatod.

Tejszínes-csirkés tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg szélesmetélt
  • 30 dkg sült csirke vagy filézett csirkemell
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteld fel. A maradékot elég átsütni. Ha friss csirkemellfilét használsz, sózd, borsozd, forgasd meg olívaolajban. Serpenyőben hevíts olajat, erre dobd rá a csirkecsíkokat, és pirítsd meg. Közben a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Ha fogkemény, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
 

A csirkecsíkokat öntsd fel tejszínnel. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, keverd hozzá a reszelt sajtot, és addig főzd kis lángon, amíg a sajt teljesen felolvad. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Ha kész, szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet, végül öntsd az egészet a kifőtt tésztára, és forgasd össze.
Zöldborsóval is dúsíthatod a csirkés tésztát.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük