Egyedényes, tejszínes szószban sült csirke krumplival - Nem a megszokott recept
A csirke a fűszeres, tejszínes szaftban csodásan puha és szaftos lesz.
A tejszínes, krumplis csirke nagy előnye, hogy nem kell hozzá külön köret. Ahogy a húsra rásül a sajt, igazán étvágygerjesztő lesz. Az összeállítása csupán néhány percet vesz igénybe, és háromnegyed óra múlva már tálalhatod is az ínycsiklandó ebédet.
Ha nem újkrumplit teszel a hús mellé, érdemes kicsit előfőzni. Mellből, combból, sőt, szárnyból is remek lesz a végeredmény. Az elronthatatlan finomság sokszor kerül még az asztalodra.
Tejszínes csirke krumplival
Hozzávalók:
- 60 dkg csirke
- 50 dkg krumpli
- 10 dkg sajt
- 10 dkg spenót
- 2 dl tejszín
- 1 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés ideje: 50 perc
A krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Tedd rá a megtisztított húst, sózd meg, és süsd két-három percig, közben forgasd meg. Rakd hozzá a krumplit, szórd meg spenóttal, és öntsd le a tejszínes keverékkel.
Fedd le fóliával, és tedd át a sütőbe. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha könnyen beleszalad a csirkébe egy hegyes kés, biztosan elkészült. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, és süsd addig, amíg az el nem olvad, és szép piros nem lesz.