Tejszínes, citromos panna cotta remegősen: mennyei édesség egyszerűen
Az olaszok csodás desszertje, a panna cotta még a pudingnál is lágyabb, selymesebb. Melegben jó citromosan igazi felüdülés.
A Piemontéből származó krémes desszert, a panna cotta citrommal társítva rendkívül csábító, egyszerre édes és fanyar. A könnyed desszert a zselatintól kellemesen rezgő lesz. Fontos, hogy magasabb zsírtartalmú tejszínt használj hozzá, attól jobb lesz az állaga, sőt az íze is.
Tejszínes, citromos panna cotta
Hozzávalók
- 4 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg por állagú zselatin
- 2 db citrom
Elkészítés:
A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Kis lángon melegítsd forráspontig, majd öntsd hozzá az egyik citrom levét is. Ne ijedj meg, ha a citromlé kicsit összekapja!
Kézi habverővel kevergetve főzd pár percig, amíg teljesen sima lesz az állaga, és egy kicsit besűrűsödik. Húzd le a tűzről, szórd hozzá a porzselatint, és kevergesd addig, amíg feloldódik.
A krémet töltsd formákba, majd hagyd kihűlni. Tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, hogy teljesen megdermedjen. A maradék citromot karikázd fel, és tálalás előtt rakd a panna cottára.
A citromos kevert süti is jó öltet bármilyen alkalomra, a máz különösen csábítóva teszi.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció