Ellenállhatatlan citromhab: a tejszíntől olyan lágy, selymes
A tejszínes citromhab, amilyen elegáns és finom, olyan egyszerű. Remek ötlet, ha könnyű, nyári desszertre vágysz.

citromhab
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jól behűtött citromhab jól jön kánikulában, és akár fagyi helyett is kínálhatod. Az egyszerre üde, savanykás és édes desszertet pohárban is tálalhatod. A tejszínnek köszönhetően finom selymes lesz. Nagy előnye, hogy nem kell főzni, így villámgyorsan összedobod. Érdemes viszont tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy jól lehűljön. Friss idénygyümölcsökkel is turbózhatod. 

Tejszínes citromhab

Hozzávalók:

  • 4 dl joghurt
  • 2 db citrom
  • 2 dl habtejszín
  • 1 bögre cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt felhasználás előtt jól hűtsd be, és verd kemény habbá. A joghurtot keverd össze a cukorral, a sóval, a citrom frissen facsart levével, a héjával, és forgasd hozzá óvatosan a tejszínt. 
Töltsd át a krémet poharakba vagy kisebb tálkákba, és tedd a hűtőbe három-négy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a tetejére reszelj citromhéjat.
A mascarponés-citromos gyümölcskenyér is kifejezetten jólesik kánikulai napokon. Az elkészítése pedig nem állít kihívás elé. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük