Ellenállhatatlan citromhab: a tejszíntől olyan lágy, selymes
A tejszínes citromhab, amilyen elegáns és finom, olyan egyszerű. Remek ötlet, ha könnyű, nyári desszertre vágysz.

citromhab
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jól behűtött citromhab jól jön kánikulában, és akár fagyi helyett is kínálhatod. Az egyszerre üde, savanykás és édes desszertet pohárban is tálalhatod. A tejszínnek köszönhetően finom selymes lesz. Nagy előnye, hogy nem kell főzni, így villámgyorsan összedobod. Érdemes viszont tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy jól lehűljön. Friss idénygyümölcsökkel is turbózhatod. 

Tejszínes citromhab

Hozzávalók:

  • 4 dl joghurt
  • 2 db citrom
  • 2 dl habtejszín
  • 1 bögre cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt felhasználás előtt jól hűtsd be, és verd kemény habbá. A joghurtot keverd össze a cukorral, a sóval, a citrom frissen facsart levével, a héjával, és forgasd hozzá óvatosan a tejszínt. 
Töltsd át a krémet poharakba vagy kisebb tálkákba, és tedd a hűtőbe három-négy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a tetejére reszelj citromhéjat.
A mascarponés-citromos gyümölcskenyér is kifejezetten jólesik kánikulai napokon. Az elkészítése pedig nem állít kihívás elé. 

Ezt is szeretjük