Ellenállhatatlan citromhab: a tejszíntől olyan lágy, selymes
A tejszínes citromhab, amilyen elegáns és finom, olyan egyszerű. Remek ötlet, ha könnyű, nyári desszertre vágysz.
A jól behűtött citromhab jól jön kánikulában, és akár fagyi helyett is kínálhatod. Az egyszerre üde, savanykás és édes desszertet pohárban is tálalhatod. A tejszínnek köszönhetően finom selymes lesz. Nagy előnye, hogy nem kell főzni, így villámgyorsan összedobod. Érdemes viszont tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy jól lehűljön. Friss idénygyümölcsökkel is turbózhatod.
Tejszínes citromhab
Hozzávalók
- 4 dl joghurt
- 2 db citrom
- 2 dl habtejszín
- 1 bögre cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tejszínt felhasználás előtt jól hűtsd be, és verd kemény habbá. A joghurtot keverd össze a cukorral, a sóval, a citrom frissen facsart levével, a héjával, és forgasd hozzá óvatosan a tejszínt.
Töltsd át a krémet poharakba vagy kisebb tálkákba, és tedd a hűtőbe három-négy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a tetejére reszelj citromhéjat.
A mascarponés-citromos gyümölcskenyér is kifejezetten jólesik kánikulai napokon. Az elkészítése pedig nem állít kihívás elé.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció