Ellenállhatatlan citromhab: a tejszíntől olyan lágy, selymes
A tejszínes citromhab, amilyen elegáns és finom, olyan egyszerű. Remek ötlet, ha könnyű, nyári desszertre vágysz.
A jól behűtött citromhab jól jön kánikulában, és akár fagyi helyett is kínálhatod. Az egyszerre üde, savanykás és édes desszertet pohárban is tálalhatod. A tejszínnek köszönhetően finom selymes lesz. Nagy előnye, hogy nem kell főzni, így villámgyorsan összedobod. Érdemes viszont tálalás előtt órákkal elkészíteni, hogy jól lehűljön. Friss idénygyümölcsökkel is turbózhatod.
Tejszínes citromhab
Hozzávalók
- 4 dl joghurt
- 2 db citrom
- 2 dl habtejszín
- 1 bögre cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tejszínt felhasználás előtt jól hűtsd be, és verd kemény habbá. A joghurtot keverd össze a cukorral, a sóval, a citrom frissen facsart levével, a héjával, és forgasd hozzá óvatosan a tejszínt.
Töltsd át a krémet poharakba vagy kisebb tálkákba, és tedd a hűtőbe három-négy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a tetejére reszelj citromhéjat.
A mascarponés-citromos gyümölcskenyér is kifejezetten jólesik kánikulai napokon. Az elkészítése pedig nem állít kihívás elé.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció