Mennyei tejszínes, áfonyás kuglóf: dagasztani nem, csak keverni kell

Az áfonyával megbolondított kuglóf élesztő nélkül is légiesen könnyű, és még a kezdőknek is tökéletesre sikerül.

afonyas-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeretjük a kakaós és a márványos kuglófokat, de meleg napokon talán a könnyedebb, gyümölcsös változatok még jobban esnek. A fanyar áfonya üdévé, a tejszínhab pedig könnyedebbé teszi a tésztát. A kevert változatot villámgyorsan összeállíthatod, ami ugyancsak nem hátrány nyáron.

Tejszínes, áfonyás kuglóf

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg áfonya
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd a kétféle cukorral keverd jó habosra. Szórd hozzá a citrom héját, és öntsd hozzá a tejszínt. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport és a sót. Végül forgasd össze a tojásos keverékkel, majd dolgozd csomómentesre a masszát. 

Egy körülbelül 25 centi átmérőjű kuglófformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett áfonyát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld, hogy átsült-e. Ha a kuglóf vastagabb részébe szúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem ragad rá tészta, biztos, hogy elkészült. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni egy picit, majd tányérra fordítva a kuglófformát ütögesd ki a sütit belőle.
A fanyar áfonya az édes pitébe is kiváló töltelék. A tejfölös rétegnek köszönhetően a süti finom krémes lesz. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük