Mennyei tejszínes, áfonyás kuglóf: dagasztani nem, csak keverni kell
Az áfonyával megbolondított kuglóf élesztő nélkül is légiesen könnyű, és még a kezdőknek is tökéletesre sikerül.

afonyas-kuglof
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Elképesztő, hogy feldobja az öltözéket egyetlen férfiing: 9 nőies variáció, amit érdemes elsütni »

Bőven 50 felett is irtó dögösek, és taníthatnák a fiatalító frizura titkát: 5 híres nő praktikus, de nőies hajfazonnal »

Ragyogóvá varázsolja a fénytelen és száraz hajat: a geránium illóolaj hatása már pár használat után jelentkezik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szeretjük a kakaós és a márványos kuglófokat, de meleg napokon talán a könnyedebb, gyümölcsös változatok még jobban esnek. A fanyar áfonya üdévé, a tejszínhab pedig könnyedebbé teszi a tésztát. A kevert változatot villámgyorsan összeállíthatod, ami ugyancsak nem hátrány nyáron.

Tejszínes, áfonyás kuglóf

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg áfonya
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd a kétféle cukorral keverd jó habosra. Szórd hozzá a citrom héját, és öntsd hozzá a tejszínt. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport és a sót. Végül forgasd össze a tojásos keverékkel, majd dolgozd csomómentesre a masszát. 

Egy körülbelül 25 centi átmérőjű kuglófformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a tésztát. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett áfonyát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld, hogy átsült-e. Ha a kuglóf vastagabb részébe szúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem ragad rá tészta, biztos, hogy elkészült. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni egy picit, majd tányérra fordítva a kuglófformát ütögesd ki a sütit belőle.
A fanyar áfonya az édes pitébe is kiváló töltelék. A tejfölös rétegnek köszönhetően a süti finom krémes lesz. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük