Isteni tejmentes házi jégkrém - A gyerek nem akarja majd többet a boltit
A tejmentes banános-kókuszos jégkrémet tejérzékenyek is nassolhatják nyáron.
Ezt a tejmentes házi jégkrémet percek alatt összedobod. Banánnal és kókusszal készül, így csakis természetes összetevőket tartalmaz. A tej helyett használj kókusztejet vagy rizstejet, a cukrot pedig nyírfacukorral pótold. Fagylaltgéppel a legegyszerűbb az elkészítése, de mélyhűtéssel is mennyei nyári desszertet varázsolhatsz a családnak.
Tejmentes házi jégkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 1 banán
- 50 g kókuszreszelék
- 1 dl kókusztej
- 1 dl víz
- 3 dkg cukormentes kakaópor
- 2 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
A banánt villával nyomd pépesre, majd add hozzá a kókusztejet és a vizet, valamint a nyírfacukrot, a kakaóport, és a kókuszreszeléket. A kókusztejet szójatejjel vagy riztejjel is helyettesítheted. A nyírfacukor akár el is hagyható, a banán amúgy is édes ízt kölcsönöz a fagyinak. Botmixerrel dolgozd simára, majd tedd műanyagdobozban mélyhűtőbe két órára, vagy véglegesítheted az eredményt fagylaltgépben is, ha van otthon.
Két óra múltán vedd ki a dobozt a mélyhűtőből, majd az oldalára fagyott részeket kanalazd vissza a belsejébe. Ismét turmixold össze a masszát, aztán adagold műanyag-jégkrémformákba, és tedd vissza a mélyhűtőbe további egy órára, míg teljesen meg nem dermed.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció