Tejfölös rakott karfiol sok sajttal megpakolva: finom és laktató fogás egyszerűen
Ha húsmentes ételre vágysz, és könnyen letudnád a főzést, a tejfölös-sajtos rakott karfiol kitűnő választás.


- Bő 20 évet letagadhatna ez a 60 éves nő, amire az öltözködésével is rásegít: nála a kor tényleg csak egy szám »
- A sztárok szettjeit másolja le a molett nő, hogy bebizonyítsa, a méret nem akadály: ilyen csinos és nőies »
- A Vezércsel 24 éves színésznője nem a snassz ruhák híve: imádjuk Anya Taylor-Joy stílusát »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Könnyed ebéd vagy izgalmas vacsora, különleges köret vagy önálló fogás: a tejfölös-sajtos rakott karfiol mindig bevethető. Érdemes valami extrával megbolondítani, a szárított paradicsomtól csak finomabb lesz. Sajt a tetején kívül a tejfölhöz is kerül.
Tejfölös, sajtos rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 db karfiol
- 10 dkg sajtkrém
- 10 dkg sajt
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojássárga
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és tedd lobogó, sós vízbe. Főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a tojássárgával, a sajtkrémmel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne a karfiolokat. Borítsd le a tejföllel, majd rakd rá az aszalt paradicsomot, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.
Besamelben is ropogósra sütheted a karfiolt. Sajttal, zsemlemorzsával a tetején ínyenc fogás.
Még több recept