Tejfölös rakott karfiol sok sajttal megpakolva: finom és laktató fogás egyszerűen
Ha húsmentes ételre vágysz, és könnyen letudnád a főzést, a tejfölös-sajtos rakott karfiol kitűnő választás.

sajtos-tejfolos-karfiol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyed ebéd vagy izgalmas vacsora, különleges köret vagy önálló fogás: a tejfölös-sajtos rakott karfiol mindig bevethető. Érdemes valami extrával megbolondítani, a szárított paradicsomtól csak finomabb lesz. Sajt a tetején kívül a tejfölhöz is kerül. 

Tejfölös, sajtos rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 db karfiol
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárga
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és tedd lobogó, sós vízbe. Főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a tojássárgával, a sajtkrémmel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. 
 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne a karfiolokat. Borítsd le a tejföllel, majd rakd rá az aszalt paradicsomot, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből. 
Besamelben is ropogósra sütheted a karfiolt. Sajttal, zsemlemorzsával a tetején ínyenc fogás.  

Ezt is szeretjük