Tejfölös rakott karfiol sok sajttal megpakolva: finom és laktató fogás egyszerűen
Ha húsmentes ételre vágysz, és könnyen letudnád a főzést, a tejfölös-sajtos rakott karfiol kitűnő választás.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Könnyed ebéd vagy izgalmas vacsora, különleges köret vagy önálló fogás: a tejfölös-sajtos rakott karfiol mindig bevethető. Érdemes valami extrával megbolondítani, a szárított paradicsomtól csak finomabb lesz. Sajt a tetején kívül a tejfölhöz is kerül.
Tejfölös, sajtos rakott karfiol
Hozzávalók
- 1 db karfiol
- 10 dkg sajtkrém
- 10 dkg sajt
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojássárga
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és tedd lobogó, sós vízbe. Főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a tojássárgával, a sajtkrémmel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne a karfiolokat. Borítsd le a tejföllel, majd rakd rá az aszalt paradicsomot, és szórd meg a reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.
Besamelben is ropogósra sütheted a karfiolt. Sajttal, zsemlemorzsával a tetején ínyenc fogás.
Még több recept