Tejfölös meggyleves pudinggal sűrítve: így nem lesz csomós
A sűrű, tejfölös meggyleves minimális főzést igényel, és jól behűtve verhetetlen meleg nyári napokon.

Nem véletlenül a nyár sztárja! Minden kritériumnak megfelel, amit elvárunk egy igazán jó gyümölcslevestől: felüdít, nem túl édes, hideg és pikk-pakk összedobható. Csak arra ügyelj, hogy a habarás ne legyen csomós. Ezt kivédheted hőkiegyenlítéssel, ha a tejfölbe forró főzőlevet is keversz.
Tejfölös, pudingos meggyleves
Hozzávalók
- 50 dkg meggy
- 2 dl tejföl
- 0.5 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál pudingpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Öntsd fel másfél liter vízzel, majd tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a karikákra vágott citromot, a fahéjat és a szegfűszeget. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a meggy megpuhul, majd habard be.
A tejfölt keverd simára a pudingporral, és adj hozzá egy-két merőkanállal a főzőléből. Folyamatosan kevergetve öntsd a leveshez, és forrald össze. Hidegen tálald. Ha nincs időd megvárni, míg teljesen kihűl, dobj bele jégkockát.
Kánikulában a citromkrémlevest se hagyd ki! Savanykás, üdítő és nagyon finom!