Tejfölös, paprikás tészta füstölt szalonnás alappal: a gyerekek és a felnőttek is imádni fogják
A tejfölös, paprikás tészta egyszerű, ám annál finomabb hétköznapi vacsora lehet.
Aki szereti a különböző pörkölteket, annak ez a tejfölös-paprikás tészta is garantáltan ízleni fog, főleg, hogy füstölt szalonnás alap adja meg a karakterét. Aki az intenzívebb ízeket szereti, egy kevés csípős paprikakrémet is keverjen hozzá. Olcsó, könnyen elkészíthető, és nagyon finom fogás.
Tejfölös-paprikás tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 hagyma
- 1 evőkanál édes paprikakrém
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 teáskanál csípős paprikakrém (elhagyható)
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
A kétféle szalonnát kockázd fel, és együtt olvaszd ki a zsírjukat. A megsült pörcöket halászd ki a serpenyőből, a zsírra pedig dobd rá a felcikkezett hagymát. Amikor már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot, az őrölt köményt, a majoránnát, és egy kis kevergetés után húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, a paprikakrémmel, a paradicsompürével, öntsd fel annyi vízzel, hogy jó szószos legyen, és tedd vissza a tűzre húsz percre, hogy összefőjön. Közben kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd még utána. Amikor besűrűsödött, keverd bele a tésztát és a tejfölt, forgasd jól össze, a tetejét pedig szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.
Ha szívesen főzöl tésztát, játssz nyugodtan az alapanyagokkal: a sonka és a zöldborsó is remek párost alkotnak.
20 perces tejszínes-sonkás tészta: zsenge borsóval még finomabb
A pompás tésztás fogás gyorsan az asztalra kerül, bőséges, ízletes étel, mely után mind a tíz ujjadat megnyalod.
Elolvasom- tészta
- sűrített paradicsom
- paprikakrém
- paradicsomos tészta
- füstölt szalonna
- kolzsvári szalonna
- paprikás tészta
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció