Sűrű, tejfölös krumplileves hagymával és baconnel: abbahagyhatatlanul finom
Bolondítsd meg a tartalmas krumplilevest baconnel, hagymával: gyorsan elkészül, és nagyon finom.

tejfolos-baconos-krumplileves
beauty and style
Top olvasott cikkek

A laktató és finom krumplilevest is érdemes néha újragondolni. Ha a kolbászos, magyaros változatok után más ízekre vágysz, legalább a felét pépesítsd botmixerrel. Tejföl ezúttal is mehet bele, de a bacon és az újhagyma újdonság lehet, akárcsak a sajt. Habaráskor érdemes egy merőkanál főzőlevet is keverni a tejfölhöz, hogy ne legyen csomós.

Tejfölös krumplileves baconnel

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl tejföl
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • sajt (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy lábosban. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon süsd meg a felkockázott hagymát, kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Rakd hozzá a meghámozott, karikákra vágott krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a krumplit körülbelül 20 perc alatt. Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel. 

A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a tetejére a felvagdosott újhagymát, akár kevés sajtot is szórhatsz bele, és a baconnel együtt tálald. 
Az édesburgonya-krémleves zellerrel, tejszínnel isteni, és egy tányértól jóllaksz. 

Ezt is szeretjük