Sűrű, tejfölös krumplileves hagymával és baconnel: abbahagyhatatlanul finom
Bolondítsd meg a tartalmas krumplilevest baconnel, hagymával: gyorsan elkészül, és nagyon finom.

tejfolos-baconos-krumplileves
Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

A tavaszi divat legnőiesebb darabja a bőrhatású kabát: az egész öltözéket sikkessé teszi, ha így viseled »

Elképesztő, mit tesz a bőrrel napi 4 pohár zöldséglé! Leteszteltük a hatását »

Párizs egy angol miatt lett a divat fővárosa: a franciák szívesen letagadnák »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A laktató és finom krumplilevest is érdemes néha újragondolni. Ha a kolbászos, magyaros változatok után más ízekre vágysz, legalább a felét pépesítsd botmixerrel. Tejföl ezúttal is mehet bele, de a bacon és az újhagyma újdonság lehet, akárcsak a sajt. Habaráskor érdemes egy merőkanál főzőlevet is keverni a tejfölhöz, hogy ne legyen csomós.

Tejfölös krumplileves baconnel

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl tejföl
  • 2 db babérlevél
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • sajt (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy lábosban. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon süsd meg a felkockázott hagymát, kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Rakd hozzá a meghámozott, karikákra vágott krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a krumplit körülbelül 20 perc alatt. Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel. 

A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a tetejére a felvagdosott újhagymát, akár kevés sajtot is szórhatsz bele, és a baconnel együtt tálald. 
Az édesburgonya-krémleves zellerrel, tejszínnel isteni, és egy tányértól jóllaksz. 

Ezt is szeretjük