Sűrű, tejfölös krumplileves hagymával és baconnel: abbahagyhatatlanul finom
Bolondítsd meg a tartalmas krumplilevest baconnel, hagymával: gyorsan elkészül, és nagyon finom.


- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A laktató és finom krumplilevest is érdemes néha újragondolni. Ha a kolbászos, magyaros változatok után más ízekre vágysz, legalább a felét pépesítsd botmixerrel. Tejföl ezúttal is mehet bele, de a bacon és az újhagyma újdonság lehet, akárcsak a sajt. Habaráskor érdemes egy merőkanál főzőlevet is keverni a tejfölhöz, hogy ne legyen csomós.
Tejfölös krumplileves baconnel
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg bacon
- 2 dl tejföl
- 2 db babérlevél
- 2 szál újhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- sajt (opcionális)
Elkészítés:
A bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy lábosban. Szedd ki, majd a visszamaradt zsiradékon süsd meg a felkockázott hagymát, kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Rakd hozzá a meghámozott, karikákra vágott krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel. Főzd puhára a krumplit körülbelül 20 perc alatt. Ha szeretnéd, krémesítsd botmixerrel.
A habaráshoz keverd simára a tejfölt a liszttel, majd adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és csorgasd a forrásban lévő krumplihoz. Forrald össze, rakd a tetejére a felvagdosott újhagymát, akár kevés sajtot is szórhatsz bele, és a baconnel együtt tálald.
Az édesburgonya-krémleves zellerrel, tejszínnel isteni, és egy tányértól jóllaksz.
Még több recept