Tejfölös, kolbászos rakott tészta
Pirított szalonnával a tetején
Az olasz ízvilágú tészta helyett készítsd el ezt az igazi magyaros, tejfölös-kolbászos változatot.

Tejfölös, kolbászos rakott tészta
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kiadós tejfölös-kolbászos rakott tészta mindent visz! Finom, gyors, egyszerű, a hozzávalók szinte biztos, hogy megtalálhatók a konyhádban. A szarvacska, a penne, esetleg a házi galuska is kiváló választás hozzá, a tetejére pedig szórhatsz reszelt sajtot.

Tejfölös-kolbászos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá egy mokkáskanál sót, és főzd fogkeményre nyolc-tíz perc alatt. Akkor az igazi, ha már nem roppan, de még nem túl puha. Ha kész, szűrd le, majd csepegtesd le, és öblítsd le hideg vízzel. A szalonnát aprítsd kis kockákra, és pirítsd meg.

Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, tedd bele a tészta felét, majd rétegezd rá a karikára vágott kolbászt. Locsold meg a tojással elkevert tejföl felével, sózd, borsozd, dobj rá szalonnát. Borítsd be a maradék tésztával. Öntsd a tetejére a többi tejfölt, rakd rá a szalonnát, és előmelegített sütőben süsd 180 fokon 25 percig. Ha a teteje szép piros, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük