Kolbászos krumpli tejfölös szószban sütve, sok sajttal a tetején - Nem szárad ki sütés közben
Íme, egy új, remek alternatíva a rakott krumplira! Szaftos, sajtos és laktató.
A rakott krumplit mindenki szereti. Variálhatsz rajta egy kicsit, jót tesz neki. Kerülhet bele paradicsom és hagyma is. A jóféle kolbászt pedig ne hagyd ki! Ne spórolj vele, de a sajttal se!

Tejfölös-kolbászos krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 dkg sajt
- 1 szál kolbász
- 3 dl tejföl
- 3 db paradicsom
- 3 db lilahagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit főzd félkeményre, és enyhén sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. Szűrd le, pucold meg, majd, amikor kihűl, karikázd fel. A kolbászt, a paradicsomot és a hagymát is szeld fel.
Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, rakj le egy réteg krumplit, sózd meg, és kenj rá tejfölt. Tégy rá kolbászt, paradicsomot és hagymát. Fedd be a maradék krumplival. Sózd, borsozd meg, és öntsd le a tejföllel. A tetejére szórj reszelt sajtot. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.
A rakott krumpli után próbáld ki a tepsiben sült, ízletes padlizsánt is! Ez a változat Bud Spencer kedvence volt.