Puha, tejbegrízes muffin - Olcsó, finom, és nem a megszokott
Szereted a muffint és a tejbegrízt? Próbáld ki a kettőt együtt!
A hagyományos vaníliás muffint új formában élvezheted: tejbegrízzel töltve igazán izgalmas. Biztos lehetsz abban, hogy, aki megkóstolja, annak elnyeri a tetszését. Pillanatok alatt össze tudod dobni, és tízóraira is csomagolhatsz belőle. A tészta nem túl édes, a joghurttól pedig pihe-puha lesz.
Tejbegrízes muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl joghurt
- 1 db tojás
- 0.8 dl olaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Tejbegríz
- 6 dkg cukor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
Elkészítés:
Először készítsd el a tejbegrízt a hagyományos módon. A tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot és a búzadarát, majd forrald fel. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ezt követően hűtsd ki.
A tésztához a tojást üsd egy tálba, keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, a joghurttal és az olajjal. Forgasd hozzá a sütőporral, a sóval, a szódabikarbónával vegyített lisztet, és dolgozd simára a tésztát. A muffinformákat papírkapszlikkal béleld ki. Tölts mindegyikbe két evőkanál masszát, arra rakj egy-két teáskanálnyi tejbegrízt, majd fedd be a vaníliás tésztával. Azzal számolj, hogy a muffin sülés közben jól megemelkedik. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 20 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció