Puha, tejbegrízes muffin - Olcsó, finom, és nem a megszokott

Szereted a muffint és a tejbegrízt? Próbáld ki a kettőt együtt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos vaníliás muffint új formában élvezheted: tejbegrízzel töltve igazán izgalmas. Biztos lehetsz abban, hogy, aki megkóstolja, annak elnyeri a tetszését. Pillanatok alatt össze tudod dobni, és tízóraira is csomagolhatsz belőle. A tészta nem túl édes, a joghurttól pedig pihe-puha lesz.

tejbegrizes-muffin

Tejbegrízes muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 db tojás
  • 0.8 dl olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet

Tejbegríz

  • 6 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a tejbegrízt a hagyományos módon. A tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot és a búzadarát, majd forrald fel. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ezt követően hűtsd ki.
 

A tésztához a tojást üsd egy tálba, keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, a joghurttal és az olajjal. Forgasd hozzá a sütőporral, a sóval, a szódabikarbónával vegyített lisztet, és dolgozd simára a tésztát. A muffinformákat papírkapszlikkal béleld ki. Tölts mindegyikbe két evőkanál masszát, arra rakj egy-két teáskanálnyi tejbegrízt, majd fedd be a vaníliás tésztával. Azzal számolj, hogy a muffin sülés közben jól megemelkedik. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 20 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld.

tejbegrizes-muffin-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük