Habkönnyű, hamis túrógombóc fillérekből - Ezt a receptet nem tudod elrontani
Szereted a tejbegrízt? Készíts belőle gombócot! Olcsó, különleges, és az íze pazar.

Habkönnyű, hamis túrógombóc fillérekből - Ezt a receptet nem tudod elrontani
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Melltartóban sétált az utcán Sarah Jessica Parker: jó oka volt rá »

A babaolaj nemcsak a bőrödön csodaszer: zseniális tippek a használatára »

Aszimmetrikus ajkak: így sminkelj, hogy arányosak legyenek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokszor bajban vagy, mert nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora vagy a desszert? Újítanál egy kicsit? Akkor a tejbegrízes gombócot feltétlenül próbáld ki! Olcsóbb, mint a túrós változat, és a hozzávalókat szinte biztos, hogy megtalálod otthon. Kínálhatsz hozzá tejfölt, vaníliaszószt, lekvárt.

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tejet kezdd melegíteni egy vastagabb falú lábosban, dobd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd fokozatosan szórd hozzá a búdarát. Kevergetve főzd sűrűre közepes lángon, és hűtsd ki. Figyelj, hogy nagyon sűrű legyen, álljon meg benne a kanál. Ha szükséges, tegyél még bele búzadarát.

Közben kevés olajon, kis lángon pirítsd meg a zsemlemorzsát. Vigyázz, mert könnyen odaég, folyamatosan kavargasd. A kihűlt tejbegrízből formázz vizes kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat, és forgasd a zsemlemorzsába.

Ezt is szeretjük