Habkönnyű, hamis túrógombóc fillérekből - Ezt a receptet nem tudod elrontani

Szereted a tejbegrízt? Készíts belőle gombócot! Olcsó, különleges, és az íze pazar.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokszor bajban vagy, mert nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora vagy a desszert? Újítanál egy kicsit? Akkor a tejbegrízes gombócot feltétlenül próbáld ki! Olcsóbb, mint a túrós változat, és a hozzávalókat szinte biztos, hogy megtalálod otthon. Kínálhatsz hozzá tejfölt, vaníliaszószt, lekvárt.

turogomboc

Tejbegrízes gombóc

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tejet kezdd melegíteni egy vastagabb falú lábosban, dobd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd fokozatosan szórd hozzá a búdarát. Kevergetve főzd sűrűre közepes lángon, és hűtsd ki. Figyelj, hogy nagyon sűrű legyen, álljon meg benne a kanál. Ha szükséges, tegyél még bele búzadarát.

Közben kevés olajon, kis lángon pirítsd meg a zsemlemorzsát. Vigyázz, mert könnyen odaég, folyamatosan kavargasd. A kihűlt tejbegrízből formázz vizes kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat, és forgasd a zsemlemorzsába.

hamis-turogomboc

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük