Habkönnyű, hamis túrógombóc fillérekből - Ezt a receptet nem tudod elrontani
Szereted a tejbegrízt? Készíts belőle gombócot! Olcsó, különleges, és az íze pazar.
Sokszor bajban vagy, mert nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora vagy a desszert? Újítanál egy kicsit? Akkor a tejbegrízes gombócot feltétlenül próbáld ki! Olcsóbb, mint a túrós változat, és a hozzávalókat szinte biztos, hogy megtalálod otthon. Kínálhatsz hozzá tejfölt, vaníliaszószt, lekvárt.
Tejbegrízes gombóc
Hozzávalók
- 5 dl tej
- 5 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tejet kezdd melegíteni egy vastagabb falú lábosban, dobd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd fokozatosan szórd hozzá a búdarát. Kevergetve főzd sűrűre közepes lángon, és hűtsd ki. Figyelj, hogy nagyon sűrű legyen, álljon meg benne a kanál. Ha szükséges, tegyél még bele búzadarát.
Közben kevés olajon, kis lángon pirítsd meg a zsemlemorzsát. Vigyázz, mert könnyen odaég, folyamatosan kavargasd. A kihűlt tejbegrízből formázz vizes kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat, és forgasd a zsemlemorzsába.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció