Klasszikus sütik házilag
Így készitsd a vendégváró finomságokat
Tudd meg, hogyan lehet gyorsan és magabiztosan megsütni a nagy kedvenceket! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A meghitt és pihentető otthon hangulatát semmi sem tudja jobban megteremteni, mint egy csodás, otthon készült sütemény mindent betöltő, édes illata. Biztosan te is emlékszel, mikor nagymamád kivette a sütőből a kedvenc süteményedet - tökéletes formában, omlós tésztával és mennyei illattal. Szeretnéd te is utána csinálni?

A nagyi jól bevált receptjein kívül azonban másra is szükséged lesz, hogy a tökéletes mását elkészítsd az ő remekeinek anélkül, hogy ne kelljen százszor megsütnöd ugyanazt a süteményt. Bár ha vállalkozó szellemű vagy és buzog benned a kihívásokat nem ismerő tetterő, akkor választhatod ezt az utat is.

Ha azonban kevés időt tudsz a konyhádban eltölteni, mégis szeretnéd felidézni a kellemes emlékeket és ízeket, és azokat megosztani valakivel, akkor ne habozz használni a modern konyha vívmányait! Meglátod, segítségükkel nem is olyan ördöngösség a tökéletes piskóta, hókifli, a habok és a habcsókok elkészítése.

Huncut aprósütemények: a hókifli és társai

Békés teázáshoz, kávézáshoz idilli sütemény a vajas tésztájú hókifli. Nagyobb mennyiségben is nyugodtan megsüthető - mivel egyrészt garantáltan elfogy, másrészt, mert hosszan eltartható, így a rohanó hétköznapok reggeleihez is marad egy-egy kis kifli a gyorsan felhörpintett kávéhoz.

De hogy az egészségedre is gondolj, érdemes spórolni a zsiradékkal. Ha szilikonos sütőformát használsz, akkor nem kell kivajaznod, kilisztezned a formákat, hiszen így sem fog beleragadni. Szépen átsülnek, majd ügyesen kicsusszannak a tányérra.

Kényeztetés: rácsos torták

Ez a sütemény minden vendégségben elismerő pillantásokat és bókokat hozhat neked. Profi mesterműnek tűnik, pedig valójában egyszerű. Pláne, ha olyan szilikonos sütőlapot használsz hozzá, melyet pontosan bele tudsz szabni a formába. A legnagyobb aggodalomra ugyanis az az egy mozzanat adhat okot, hogy kijön-e törés nélkül a vajas tészta. Ha ennek elejét veszed, akkor egy-két tésztacsík keresztbe fektetése nem okoz majd nagy fejtörést.

Békebeli tálalás

A sütemények szervírozására talán még nagyobb gondot érdemes fektetni, mint a főételek tálalására. A süteményeket ugyanis lélekmelengető elnézegetni egy ideig, mielőtt beleharapnál.

Ha ezen a ponton is nagymamádat szeretnéd utánozni, akkor használd te is három leghatásosabb titkát: szórj lehelletfinom rétegben egy kis porcukrot az egyszerű sütemények tetejére, vagy nyomj rá hófehér krémből csúcsokat és kínáld őket nosztalgikus süteményes dobozból.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2585113&banner=2585123&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük