30 perces tészta friss, roppanós tavaszi zöldségekkel: könnyű, gyors és isteni
A zsenge, tavaszi zöldségek a főszereplői ennek a zamatos, színes tésztának.

tavaszi-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tavasz, akkor zöldség minden mennyiségben. Természetesen a tésztát is feldobhatod a friss, vitaminban gazdag finomságokkal. A spárga különlegessé teszi, de minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb. Ez a fogás időhiányban is bevethető.

Tészta tavaszi zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 4 szál spárga
  • 1 db sárgarépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Akkor az ideális, ha fogkemény, tehát nem is puha, nem is roppanós. Szűrd le, és csepegtesd le.

A zöldségeket alaposan mosd meg, tisztítsd meg. A spárgát főzd forrástól számítva hét percig, majd öblítsd le hideg vízzel, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Rakd hozzá az aprított petrezselymet, a spárgát, a paradicsomot, a répát, és óvatosan megkeverve párold pár percig, közben sózd, borsozd. Forgasd hozzá a tésztát, a vajat, és süsd össze egy-két perc alatt. 
Az egylábasos, húsos makaróni is tökéletes, ha nem akarsz sokat főzőcskézni, viszont ennél egy igazán jót. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük