30 perces tészta friss, roppanós tavaszi zöldségekkel: könnyű, gyors és isteni
A zsenge, tavaszi zöldségek a főszereplői ennek a zamatos, színes tésztának.

Ha tavasz, akkor zöldség minden mennyiségben. Természetesen a tésztát is feldobhatod a friss, vitaminban gazdag finomságokkal. A spárga különlegessé teszi, de minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb. Ez a fogás időhiányban is bevethető.
Tészta tavaszi zöldségekkel
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 4 szál spárga
- 1 db sárgarépa
- 1 bögre zöldborsó
- 2 db paradicsom
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Akkor az ideális, ha fogkemény, tehát nem is puha, nem is roppanós. Szűrd le, és csepegtesd le.
A zöldségeket alaposan mosd meg, tisztítsd meg. A spárgát főzd forrástól számítva hét percig, majd öblítsd le hideg vízzel, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Rakd hozzá az aprított petrezselymet, a spárgát, a paradicsomot, a répát, és óvatosan megkeverve párold pár percig, közben sózd, borsozd. Forgasd hozzá a tésztát, a vajat, és süsd össze egy-két perc alatt.
Az egylábasos, húsos makaróni is tökéletes, ha nem akarsz sokat főzőcskézni, viszont ennél egy igazán jót.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció