Tavaszi, spárgás carbonara: fenséges olasz fogás 30 perc alatt
Éttermek, pizzériák nagy kedvence a carbonara spagetti, amit most érdemes az idény kedvenc zöldségével, a spárgával feldobni.

tavaszi-carbonara
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A carbonara, vagyis a szénégető spagetti az egyik legnagyobb olasz klasszikus, amit ilyenkor érdemes tavasziassá varázsolni. A roppanós, egészséges spárgától csak jobb lesz. A tejszínt felejtsd el, az nem szerepelt az eredeti receptben! 

Tavaszi, spárgás carbonara

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 25 dkg spárga
  • 5 dkg parmezán
  • 8 szelet bacon
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban forralj két liter vizet, majd amikor lobog, tedd bele a tésztát, és főzd fogkeményre nyolc-kilenc perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A spárgák alsó, fás részét távolítsd el, és mosd meg. A tojásokat verd fel villával, és ízesítsd sóval, borssal. 

Egy nagy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a felszeletelt bacont közepes lángon. Szedd ki a szalonnadarabokat, tedd a visszamaradt zsiradékra a kisebb darabokra vágott spárgát, és párold nyolc percig. Vedd le a tűzről, forgasd hozzá a tésztát, majd öntsd rá a felvert tojást, adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és keverd össze. Tedd rá vissza a szalonnát, és tálalhatod is. Kínálj mellé reszelt parmezánt!
Ha szereted az olasz konyhát és a csípős ételeket, akkor a chilis, fokhagymás spagettit se hagyd ki! 

Ezt is szeretjük