Tárkonyos pulykaraguleves sok zöldséggel
A tárkonyos pulykaraguleves lehet vacsora vagy ünnepi ebéd is.
A különleges ízvilágú pulykaragulevest tejszín helyett tejföllel is behabarhatod. Ha szereted, gombával még tovább gazdagíthatod.
Tárkonyos pulykaraguleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg pulykamell
- 2 sárgarépa
- 2 citrom
- 1 bögre zöldborsó
- 1 dl tejszín
- 1 vöröshagyma
- 1 petrezselyem
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál szárított tárkony
- 0.5 zeller
- 0.5 dl olaj
- bors
- só
- liszt
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg az olajon. Tedd bele az alaposan megmosott, apró kockára vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Ekkor fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, és párold félpuhára a húst. Add hozzá a kockákra vágott zöldségeket, és párold tovább. Amikor minden puha, tedd bele a zöldborsót, majd engedd fel körülbelül másfél-két liter vízzel.
Ha a leves felforr, mehet hozzá az apróra vágott petrezselyemzöld. Főzd még további 10-15 percig. Közben készítsd el a habarást. Egy tálban kézi habverővel dolgozd csomómentesre a tejszínt és a lisztet, majd keverd a forrásban lévő levesbe. Ha kész, hagyd még 10-15 percig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. A citromot csak közvetlenül tálalás előtt facsard a levesbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció