Sűrű tárkonyos sertésraguleves sok zöldséggel: csodát tesz a másnapos gyomorral
Még a másnaposságra is gyógyír lehet az ízletes, zöldségekkel gazdagított sertésraguleves.
A kellemesen savanykás tárkonyos raguleves kiváló ötlet újév napjára. Csak csirkét ne tegyél bele! A sertés is gyorsan elkészül, és a babona szerint még szerencsét is hoz. Arról nem beszélve, hogy kifejezetten jólesik a szilveszteri megpróbáltatások után. Ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, és tálaláskor ízlés szerint pótolhatod.
Tárkonyos, zöldséges sertésraguleves
Hozzávalók
- 40 dkg sertéscomb
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kisebb darab karalábé
- 1 kisebb darab zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 db cukkini
- 2 dl főzőtejszín
- 0.5 db citrom
- 1 evőkanál liszt
- tárkony
- só
- bors
- 1 db leveskocka
- olaj
Elkészítés:
A megmosott sertéscombot vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, a többi zöldséget szeld fel tetszőlegesen.
Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd add hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a répákat, a karalábét, a zellert és a cukkinit, majd a hússal együtt süsd öt percig. Szórd hozzá a tárkonyt, a sót, a borsot és a felaprított fokhagymát. Öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Fedő alatt, takaréklángon főzd bő egy órát.
Amikor minden puha, öntsd egy kis tálba a tejszínt, és adj hozzá három-négy merőkanál forró levest, keverj hozzá egy evőkanál lisztet, és dolgozd simára. Öntsd a forrásban lévő leveshez, és add hozzá a friss citrom levét.
A lencseleves is finom, kiadós, ráadásul a babona szerint szerencsét is hoz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció