Sűrű tárkonyos sertésraguleves sok zöldséggel: csodát tesz a másnapos gyomorral

Még a másnaposságra is gyógyír lehet az ízletes, zöldségekkel gazdagított sertésraguleves.

Tárkonyos, zöldséges sertésraguleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kellemesen savanykás tárkonyos raguleves kiváló ötlet újév napjára. Csak csirkét ne tegyél bele! A sertés is gyorsan elkészül, és a babona szerint még szerencsét is hoz. Arról nem beszélve, hogy kifejezetten jólesik a szilveszteri megpróbáltatások után. Ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, és tálaláskor ízlés szerint pótolhatod. 

Tárkonyos, zöldséges sertésraguleves

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kisebb darab karalábé
  • 1 kisebb darab zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db cukkini
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0.5 db citrom
  • 1 evőkanál liszt
  • tárkony
  • bors
  • 1 db leveskocka
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott sertéscombot vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, a többi zöldséget szeld fel tetszőlegesen.

Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd add hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a répákat, a karalábét, a zellert és a cukkinit, majd a hússal együtt süsd öt percig. Szórd hozzá a tárkonyt, a sót, a borsot és a felaprított fokhagymát. Öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Fedő alatt, takaréklángon főzd bő egy órát.
 

Amikor minden puha, öntsd egy kis tálba a tejszínt, és adj hozzá három-négy merőkanál forró levest, keverj hozzá egy evőkanál lisztet, és dolgozd simára. Öntsd a forrásban lévő leveshez, és add hozzá a friss citrom levét.
A lencseleves is finom, kiadós, ráadásul a babona szerint szerencsét is hoz. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük