Tavaszi tárkonyos újkrumplileves sok friss zöldséggel

A tárkony és az újkrumpli együtt mindig telitalálat. Most sok más üde zöldség is kerülhet a levesbe.

Tárkonyos újkrumplileves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennek a könnyed tavaszi levesnek csábító a színe, az íze és az illata is. Az újkrumpli jobb helyre nem is kerülhetne, ráadásul a gyógyhatással bíró tárkony különleges ízt ad neki. Bármilyen friss zöldség mehet hozzá, amit otthon vagy a piacon találsz.  

Tárkonyos újkrumplileves

Hozzávalók

  • 50 dkg újkrumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál tárkonyecet
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 0.5 db zeller
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db paprika
  • 1 db leveskocka
  • 1 db paradicsom
  • tárkony
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A répákat, a zellert pucold meg, az újkrumplit elég egy kicsit megkapirgálni, majd vágd fel tetszés szerint. A hagymát is aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal leveskockával. Ráérsz ekkor beletenni a paprikát és a paradicsomot is. Főzz puhára mindent körülbelül 15-20 perc alatt.  

A lisztet keverd simára a tejföllel, önts hozzá egy merőkanál főzőlevet, és kevergetve csorgasd a levesbe, majd forrald össze pár perc alatt. A tűzről lehúzva önts hozzá kevés tárkonyecetet, és már tálalhatod is.
Az újkrumpli köretnek is tökéletes. Kóstoltad már mustárral sütve? 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük