Tavaszi tárkonyos újkrumplileves sok friss zöldséggel
A tárkony és az újkrumpli együtt mindig telitalálat. Most sok más üde zöldség is kerülhet a levesbe.
Ennek a könnyed tavaszi levesnek csábító a színe, az íze és az illata is. Az újkrumpli jobb helyre nem is kerülhetne, ráadásul a gyógyhatással bíró tárkony különleges ízt ad neki. Bármilyen friss zöldség mehet hozzá, amit otthon vagy a piacon találsz.
Tárkonyos újkrumplileves
Hozzávalók
- 50 dkg újkrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál tárkonyecet
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0.5 db zeller
- 1 evőkanál liszt
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál olaj
- 1 db paprika
- 1 db leveskocka
- 1 db paradicsom
- tárkony
- só
- bors
Elkészítés:
A répákat, a zellert pucold meg, az újkrumplit elég egy kicsit megkapirgálni, majd vágd fel tetszés szerint. A hagymát is aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal leveskockával. Ráérsz ekkor beletenni a paprikát és a paradicsomot is. Főzz puhára mindent körülbelül 15-20 perc alatt.
A lisztet keverd simára a tejföllel, önts hozzá egy merőkanál főzőlevet, és kevergetve csorgasd a levesbe, majd forrald össze pár perc alatt. A tűzről lehúzva önts hozzá kevés tárkonyecetet, és már tálalhatod is.
Az újkrumpli köretnek is tökéletes. Kóstoltad már mustárral sütve?
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció