Tárkonyos csirkeraguleves sok zöldséggel
Ha unod a hagyományos húslevest
Turbózd fel szervezetedet ezzel a tárkonyos csirkeragulevessel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tárkonyos csirkeragulevesből mindenki örömmel kér még. Kell ennél jobb kritika? A fűszerezést és a zöldségeket persze ízlésed szerint variálhatod. Ha szereted a savanykásabb ízeket, tehetsz a levesbe citromot, jól illik a tárkonyhoz. 

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 5 sárgarépa
  • 4 krumpli
  • 3 dl tejszín
  • 2 fehérrépa
  • 2 leveskocka
  • 2 bögre borsó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kisebb karalábé
  • fél zeller
  • bors
  • tárkony
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes fej hagymát vágj apróra, és kevés olajon kezdd pirítani. Add  hozzá az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig párold. Közben többször kevergesd meg. Engedd fel kevés vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd félpuhára körülbelül 20 perc alatt. Rakd hozzá az előre felkockázott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel.

Főzd közepes lángon. Ha a zöldségek is félig puhák, add hozzá a kockára vágott krumplit és a borsót. Kicsit később fűszerezd tárkonnyal, ízlés szerint sózd, borsozd. Ha minden puha, a tejszínt keverd össze kevés levessel, majd öntsd a fazékba. Forrald össze, és ízesítsd citrommal.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük