Tárkonyos bableves kolbásszal: sűrű és laktató

Hűvösebb tavaszi napokon is jólesik a melengető tárkonyos bableves, amelyet a kolbász tesz még laktatóbbá.

Tárkonyos bableves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Méltatlanul keveset használt fűszer a tárkony a legtöbb konyhában, pedig már egy kevés is elég belőle ahhoz, hogy feldobja az ételeket. Finom és laktató bableves is készíthető a hozzáadásával, amelyet ez esetben paprikás rántás helyett tejszínnel dúsíts! A sót nagyon óvatosan adagold hozzá, mert a kolbász és a leveskocka is sós. A kolbász héját könnyen lehúzhatod, ha előtte tíz percre hideg vízbe áztatod.

Tárkonyos bableves

Hozzávalók

  • 50 dkg száraz bab
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 db sárgarépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • 1 dl tejszín
  • 2 db babérlevél
  • 1 kávéskanál szárított tárkony
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A száraz babot főzés előtti este többször mosd át, majd háromszoros vízbe áztasd be. Másnap a vöröshagymát aprítsd fel, fonnyaszd olajon üvegesre, majd add hozzá a babot, és öntsd fel vízzel. Ha felforr, morzsold bele a leveskockát, dobd hozzá a babérlevelet, és nagyjából másfél órát főzd a babot csendesen, amíg megpuhul. A keletkező habot közben szedd le a tetejéről.
 

Miközben a bab fő, a zöldségeket pucold meg, szeleteld fel, és tedd a levesbe először a zellert, utána a karikára vágott fehérrépát, a sárgarépát és az egészben hagyott zellerzöldet. A kolbász héját húzd le, vágd fel, és ezt is rakd a leveshez. Óvatosan sózd és borsozd. Ha minden zöldség megpuhul, öntsd fel tejszínnel, és a tárkonyt is ekkor szórd hozzá. Végül néhány perc alatt forrald össze.
A zöldborsós rizottót is feldobja a tárkony.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük