Sűrű tárkonyos zöldségleves: fenséges és meggyógyítja a másnapos testet
A sok zöldséggel készülő, ízes, illatos tárkonyos leves hús nélkül is laktató.
Már dédanyáink is tudták, hogy a tárkony enyhíti a másnaposságot, megnyugtatja a gyomrot. Így újév napján is érdemes tervezni vele. Kiváló akár egyszerű zöldséges krumplilevesbe is. Hús nélkül is jóllaksz vele. Készítsd el bátran akár előző nap, hiszen csak jót tesz az ízeknek, ha van idejük összeérni.
Tárkonyos leves recept
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 2 db sárgarépa
- 3 evőkanál olaj
- 1 db fehérrépa
- 1 db leveskocka
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál tárkony
- só
- bors
- 1 teáskanál tárkonyecet
- 1 dl tejföl
- 1 db babérlevél
Elkészítés:
A répákat és a krumplit pucold meg, és vágd fel ízlés szerint, a vöröshagymát aprítsd fel. Hevíts kevés olajat egy lábosban, és dobd rá a hagymát. Dinszteld meg, majd mehetnek hozzá a zöldségek is. Kevergetve pirítsd egy-két percig. Öntsd fel másfél liter vízzel, és tedd hozzá a leveskockát
Sózd, borsozd, ízlés szerint, rakd hozzá a babérlevelet, és főzd puhára a zöldségeket körülbelül 20 perc alatt. A tejfölt keverd simára kevés főzőlével, és öntsd a levesbe. Szórd bele a tárkonyt, és ízesítsd még tárkonyecettel.
Újév után már a csirkét is feldobhatod tárkonnyal. Mustárral pedig még finomabb.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció