Tarka, kelt tésztás kuglóf a húsvéti asztalra, régi családi recept szerint
A levegős, finom, puha kuglóffal mindenkit elkápráztathatsz. Kakaóval megbolondítva még finomabb.

kelt-tarka-kuglof
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Hailey Baldwin az életben nem ilyen: most a nőiessége kap hangsúlyt, nem a vagánysága »

Ez a retró szabás most nagyon divatos a ruhán: nőiesebb, mint a válltömés »

Egy szuper sminktrükk, ami teltebbnek mutatja az ajkakat: természetes színekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pihe-puha, dekoratív, foszlós kuglóf az ünnepek nagy kedvence. Ha van időd, érdemes a kelt tésztás változatot készíteni. Dobd fel kicsit, szórj a felébe kakaót, a másik felébe pedig mazsolát is rakhatsz! Néhány kreatív ötlettel igazán alkalomhoz illővé teheted. Díszítheted csoki- vagy marcipántojással, de mázzal is feldobhatod. 

Tarka, kelt kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, a felét keverd össze két evőkanál cukorral, másfél deci langyos tejjel, majd morzsold hozzá az élesztőt. Takard le, és pihentesd negyed órát. Utána add hozzá a többi lisztet, a maradék tejet és cukrot, a tojásokat, az olvasztott, de szoba-hőmérsékletű vajat, a sót, a citromhéjat. Dagaszd addig, míg hólyagos nem lesz, és el nem válik az edénytől. Bátran bevetheted a gépet is, nem fáradsz el annyira. 
 

Felezd el a tésztát, és az egyikhez dolgozd hozzá a kakaót. Formázz két gombócot, és keleszd körülbelül egy óra alatt a duplájára. Pihentetést követően a tésztákat sodord rudakká, csavard össze, és tedd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. Úgy is készítheted, hogy a két, bejgliszerűen feltekert tésztát egymásra rakod. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 50 percig. Félidőben takard le fóliával, hogy ne barnuljon meg nagyon. Hagyd a formában kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáld.
A mazsolás brióst is feltétlenül próbáld ki, puha, édes, és nagyon finom!

Ezt is szeretjük