Tarka piskótatekercs mennyei gesztenyekrémmel: így még szebb lesz a tészta
Ha van a hűtőben egy adag gesztenye, dobj össze gyorsan egy piskótát, máris kész a csodás süti. Csokival dekorálva még mutatósabb.


- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- Bőrszépítő vitaminbomba, ami kiűzi a toxinokat és beindítja a lomha emésztést: ízletes smoothie spenóttal »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
Emlékszel még, milyen isteni volt a nagymama piskótatekercse? Nem ördöngösség elkészíteni, főleg ezzel az egyszerű recepttel. Fontos, hogy a piskótát még melegen csavard fel. A nedves konyharuhának is köszönhető, hogy a tészta nem törik. A krém bolti gesztenyemasszából is tökéletes lesz. Ha nincs benne rum, érdemes hozzátenni.
Tarka, gesztenyés piskótatekercs
Hozzávalók:
A tésztához
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 evőkanál forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 0.5 dl habtejszín
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, vegyítsd a kétféle cukorral, és robotgéppel keverd ki jó habosra. Add hozzá a forró vizet, végül szitáld bele a lisztet, és fakanállal óvatosan dolgozd csomómentesre.
Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát, és egyenletesen simítsd el.
Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 10-15 perc alatt aranysárgára. A sütőből kivett tésztát fordítsd nedves konyharuhára, és csavard fel a piskótát.
A gesztenyemasszát törd össze kicsit, majd a vajjal és a tejszínnel keverd simára. Kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá cukrot. A kihűlt piskótát csavard le, majd kend meg a krémmel, és ismét tekerd fel.
A csokit vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel. Töltsd át nyomózsákba, és írj vele mintákat. Hasonlóan járj el, mint a mézeskalács-díszítésnél. Ezt követően pihentesd addig, amíg megköt.
Ha szereted a piskótatekercseket, ezt se hagyd ki! Kicsit különlegesebb süteményt kapsz, ha a piskótába mogyorót, a töltelékbe pedig mogyoróvajat teszel.
Még több recept