Tarka piskótatekercs mennyei gesztenyekrémmel: így még szebb lesz a tészta
Ha van a hűtőben egy adag gesztenye, dobj össze gyorsan egy piskótát, máris kész a csodás süti. Csokival dekorálva még mutatósabb.

gesztenyes-piskotatekercs-receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emlékszel még, milyen isteni volt a nagymama piskótatekercse? Nem ördöngösség elkészíteni, főleg ezzel az egyszerű recepttel. Fontos, hogy a piskótát még melegen csavard fel. A nedves konyharuhának is köszönhető, hogy a tészta nem törik. A krém bolti gesztenyemasszából is tökéletes lesz. Ha nincs benne rum, érdemes hozzátenni. 

Tarka, gesztenyés piskótatekercs

Hozzávalók:

A tésztához

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 0.5 dl habtejszín

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, vegyítsd a kétféle cukorral, és robotgéppel keverd ki jó habosra. Add hozzá a forró vizet, végül szitáld bele a lisztet, és fakanállal óvatosan dolgozd csomómentesre. 
Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát, és egyenletesen simítsd el.

Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 10-15 perc alatt aranysárgára. A sütőből kivett tésztát fordítsd nedves konyharuhára, és csavard fel a piskótát.  

 

A gesztenyemasszát törd össze kicsit, majd a vajjal és a tejszínnel keverd simára. Kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá cukrot. A kihűlt piskótát csavard le, majd kend meg a krémmel, és ismét tekerd fel. 
A csokit vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel. Töltsd át nyomózsákba, és írj vele mintákat. Hasonlóan járj el, mint a mézeskalács-díszítésnél. Ezt követően pihentesd addig, amíg megköt.
Ha szereted a piskótatekercseket, ezt se hagyd ki! Kicsit különlegesebb süteményt kapsz, ha a piskótába mogyorót, a töltelékbe pedig mogyoróvajat teszel.

Ezt is szeretjük