Ellenállhatatlan, tarka piskóta gesztenyekrémmel töltve: így lesz pöttyös a tészta
Pöttyözve még mutatósabb, vonzóbb a piskóta, és a gesztenyekrém is mennyei.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Néhány apró változtatással a leghétköznapibb piskótatekercset is igazán izgalmassá teheted. Ez a tészta nem ragad, és könnyen fel tudod tekerni. Fontos, hogy a piskótát a tepsiből kivéve rögtön csavard fel, így később kevesebb eséllyel törik meg. A gesztenyés tölteléket csokival is feldobhatod.

Tarka, gesztenyés piskóta
Hozzávalók
A tésztához
- 12 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál forró víz
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 5 dkg étcsoki
- 0.5 dl habtejszín
- rum
Elkészítés:
A piskótához válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd ki jól a cukorral. Amikor már szép világos a színe, add hozzá a vizet. A fehérjét verd kemény habbá, és a liszttel felváltva forgasd a masszába. Fakanállal dolgozd simára a tésztát. Arra ügyelj, hogy ne törd meg. A negyedét-ötödét vedd ki, keverd hozzá a kakaóport, majd töltsd habzsákba.
Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, és a habzsákkal nyomj rá köröket a kakaós tésztából. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd egy percig. Ezt követően egyengesd a vaníliás tésztát a tepsibe, és süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a piskótába szúrt tű, vedd ki a sütőből. Egy konyharuhát enyhén nedvesíts be, majd borítsd rá a piskótát. Húzd le róla a sütőpapírt, és tekerd fel. Letakarva hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez a gesztenyemasszát nyomkodd össze villával, rakd hozzá a vajat, a habtejszínt, a rumot és a cukrot, majd habosítsd gépi habverővel. Forgasd hozzá a kis darabokra vágott étcsokit is. Tekerd le a piskótát, kend meg a gesztenyés masszával, majd csavard fel ismét. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Akkor se ess kétségbe, ha elrontod a piskótát, hisz a puncstortától a kókuszgolyóig számtalan mennyei desszertet készíthetsz belőle!
Még több recept