Ellenállhatatlan, tarka piskóta gesztenyekrémmel töltve: így lesz pöttyös a tészta
Pöttyözve még mutatósabb, vonzóbb a piskóta, és a gesztenyekrém is mennyei.

gesztenyes-piskotatekercs-recept
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

3 mítosz a házasságról, aminek semmi alapja, mégis sokan erre építenek »

A szőke színésznő igazi klasszikus szépség: Margot Robbie-ról dögös fotók készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néhány apró változtatással a leghétköznapibb piskótatekercset is igazán izgalmassá teheted. Ez a tészta nem ragad, és könnyen fel tudod tekerni. Fontos, hogy a piskótát a tepsiből kivéve rögtön csavard fel, így később kevesebb eséllyel törik meg. A gesztenyés tölteléket csokival is feldobhatod. 

Tarka, gesztenyés piskóta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg étcsoki
  • 0.5 dl habtejszín
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd ki jól a cukorral. Amikor már szép világos a színe, add hozzá a vizet. A fehérjét verd kemény habbá, és a liszttel felváltva forgasd a masszába. Fakanállal dolgozd simára a tésztát. Arra ügyelj, hogy ne törd meg. A negyedét-ötödét vedd ki, keverd hozzá a kakaóport, majd töltsd habzsákba. 
 

Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, és a habzsákkal nyomj rá köröket a kakaós tésztából. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd egy percig. Ezt követően egyengesd a vaníliás tésztát a tepsibe, és süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a piskótába szúrt tű, vedd ki a sütőből. Egy konyharuhát enyhén nedvesíts be, majd borítsd rá a piskótát. Húzd le róla a sütőpapírt, és tekerd fel. Letakarva hagyd teljesen kihűlni.

 

A krémhez a gesztenyemasszát nyomkodd össze villával, rakd hozzá a vajat, a habtejszínt, a rumot és a cukrot, majd habosítsd gépi habverővel. Forgasd hozzá a kis darabokra vágott étcsokit is. Tekerd le a piskótát, kend meg a gesztenyés masszával, majd csavard fel ismét. Tálalásig tartsd a hűtőben. 

Akkor se ess kétségbe, ha elrontod a piskótát, hisz a puncstortától a kókuszgolyóig számtalan mennyei desszertet készíthetsz belőle! 

gesztenyes-piskotatekercs
Ezt is szeretjük