Ízletes szűzérmék sok hagymával és sonkával
Így igazán omlós lesz
Nem kell tovább keresgélned, ha mindenkit le akarsz nyűgözni a vasárnapi ebéddel.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a hétvégi főfogást nem akarod túlbonyolítani, ám ízletes eredményre vágysz, nem fogsz csalódni ebben a receptben. A szűzérmék sok fűszerrel, sajttal még ízletesebbek. Ez után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Szűzérmék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 20 dkg gépsonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 ecetes uborka
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott sertéshúst szeld szép, ujjnyi vastag érmékre, hintsd meg sóval, borssal. Az uborkát és a sonkát vágd a lehető legvékonyabb csíkokra. Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat, fonnyaszd meg rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd helyezd bele a hússzeleteket, és süsd meg.

Ha az érmék már puhák, szép pirosak, add hozzájuk az uborkát és a sonkacsíkokat, majd egy-két percig pirítsd. Szórd meg felaprított petrezselyemmel, és díszítsd színes zöldségekkel, lilahagymával, pirospaprikával, paradicsomcikkekkel.

Ezt is szeretjük