Ízletes szűzérmék sok hagymával és sonkával

Így igazán omlós lesz

Nem kell tovább keresgélned, ha mindenkit le akarsz nyűgözni a vasárnapi ebéddel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a hétvégi főfogást nem akarod túlbonyolítani, ám ízletes eredményre vágysz, nem fogsz csalódni ebben a receptben. A szűzérmék sok fűszerrel, sajttal még ízletesebbek. Ez után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Szűzérmék

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 20 dkg gépsonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 ecetes uborka
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott sertéshúst szeld szép, ujjnyi vastag érmékre, hintsd meg sóval, borssal. Az uborkát és a sonkát vágd a lehető legvékonyabb csíkokra. Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat, fonnyaszd meg rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd helyezd bele a hússzeleteket, és süsd meg.

Ha az érmék már puhák, szép pirosak, add hozzájuk az uborkát és a sonkacsíkokat, majd egy-két percig pirítsd. Szórd meg felaprított petrezselyemmel, és díszítsd színes zöldségekkel, lilahagymával, pirospaprikával, paradicsomcikkekkel.

15878347 e29505aad0bc860d47408404a46e94e6 wm
Ezt is szeretjük