
Nagyon tejszínes sztracsatellatorta, aminek képtelenség ellenállni
A csodás sztracsatellatorta alapja egyszerű piskóta, amit a lágy, vaníliás krém és a jó adag tejszínhab tesz igazán ellenállhatatlanná.


A tejszínhabos sütik rajongóinak a sztracsatellatorta telitalálat. A piskótát sem bonyolult megsütni, a krémet pedig gyerekjáték elkészíteni, hisz nem kell főzni. Annak ellenére, hogy sok tejszín kerül bele, a töltelék könnyed lesz. Tökéletes lezárása lehet bármilyen családi ebédnek, de alkalmakra is elkészítheted.
Sztracsatellatorta recept
Hozzávalók 16 szelethez
A piskótához
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 4 dl tej
- 3 dl tejszín
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 5 dkg csokiforgács
A bevonáshoz
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- csokiforgács
Elkészítés:
A tojások fehérjét verd kemény habbá, közben adagold hozzá a cukrot. Add hozzá a tojássárgáját, és habverővel, alacsony fokozaton dolgozd hozzá a felvert fehérjéhez. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kakaóval, és kanalazd a masszába. A sima tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Közben készítsd el a krémet. A főzés nélküli pudingport keverd simára a hideg tejjel, dolgozd össze a kemény habbá vert tejszínnel, és szórd hozzá a csokiforgácsot. Ha a piskóta kihűl, vágd ketté, és kend meg a vaníliás krémmel. A tejszínt öntsd egy tálba, és verd fel a fixálóval nagyon kemény habbá. Még stabilabb lesz a krém, ha mascarponét is keversz hozzá. Töltsd habzsákba, és vond be vele a tortát. A tetejét csokiforgáccsal vagy dekorgyönggyel díszítsd.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept