Házi sztracsatella süti
Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá
A sztracsatelláról mostantól már nemcsak a fagyi jut az eszedbe, hanem az egyszerű, finom süti is.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csak egy könnyű krémet kell főznöd, és a babapiskótákat tejbe áztatnod, hogy megvalósítsd az ellenállhatatlan sztracsatella sütit. Jobb egy nappal a tálalás előtt összeállítani, hogy még puhább legyen. Az egyszerű édességből könnyen mutatós tortát varázsolhatsz.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 30 babapiskóta
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 l tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 l tejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tejben a darát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Lassú tűzön kezdd melegíteni, majd állandó kevergetés mellett főzd krémesre. Hűtsd ki, dolgozd habosra a puha vajat, és forgasd a krémhez. A tejszín felét verd kemény habbá. 

Egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát rakj ki tejben megforgatott babapiskótával, erre kend rá a krém felét, majd a felvert tejszínhabot. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta következik, majd újból a krém. Pihentesd az összeállított sütit legalább két órát a hűtőben. Utána vedd ki a tortaformából vagy a tepsiből, kend az oldalára és a tetejére a maradék, keményre vert tejszínt. Tedd vissza a hűtőbe még néhány órára. Ha megdermed, szórd meg csokidarával vagy kakaóporral, és vágd fel.

Blog.hu ajánló