Házi sztracsatella süti
A sztracsatelláról mostantól már nemcsak a fagyi jut az eszedbe, hanem az egyszerű, finom süti is.
Csak egy könnyű krémet kell főznöd, és a babapiskótákat tejbe áztatnod, hogy megvalósítsd az ellenállhatatlan sztracsatella sütit. Jobb egy nappal a tálalás előtt összeállítani, hogy még puhább legyen. Az egyszerű édességből könnyen mutatós tortát varázsolhatsz.
Sztracsatella süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 30 babapiskóta
- 12.5 dkg vaj
- 1 l tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2 tojássárgája
- 0.5 l tejszín
- 1 tábla étcsokoládé
- csipet só
Elkészítés:
Keverd el a tejben a darát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Lassú tűzön kezdd melegíteni, majd állandó kevergetés mellett főzd krémesre. Hűtsd ki, dolgozd habosra a puha vajat, és forgasd a krémhez. A tejszín felét verd kemény habbá.
Egy közepes méretű tepsit vagy tortaformát rakj ki tejben megforgatott babapiskótával, erre kend rá a krém felét, majd a felvert tejszínhabot. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta következik, majd újból a krém. Pihentesd az összeállított sütit legalább két órát a hűtőben. Utána vedd ki a tortaformából vagy a tepsiből, kend az oldalára és a tetejére a maradék, keményre vert tejszínt. Tedd vissza a hűtőbe még néhány órára. Ha megdermed, szórd meg csokidarával vagy kakaóporral, és vágd fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció