Sütésmentes sztracstella süti

Puha, krémes és isteni finom

Első látásra nehéz elhinni, hogy a gusztusos sztracsatella gyors és pofonegyszerű süti.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyen lehet, hogy ehhez az édességhez minden hozzávaló ott lapul a konyhaszekrényedben. Ha igen, akkor akár már most fogj hozzá az elkészítéséhez! A fantasztikus sztracsatella süti másnapra csodálatosan puha lesz. Barakonyi Krisztina receptjére máskor is szükséged lesz.

Sztracsatella sütés nélkül

Hozzávalók 12 szelethez

  • 30 db babapiskóta
  • 20 dkg étcsoki
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 l tej
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez öntsd egy lábosba a tejet, add hozzá a búzadarát, a cukrot, a tojássárgát és a csipet sót. Kezdd melegíteni, majd kis lángon főzz belőle sűrű krémet. Folyamatosan kevergesd, nehogy csomós legyen. Hűtsd ki, közben keverj rajta még néhányat. A szobahőmérsékletű vajat dolgozd krémesre robotgéppel, majd forgasd a masszához. 

A puha, cukros tetejű babapiskótákat áztasd tejbe egy-két másodpercre, és rakj le egy sort egy körülbelül 20x30 centis tepsi aljába. Kend rá a krém felét. Erre jön egy réteg kemény habbá vert tejszín, majd reszelj rá csokit. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta következik. Egyengesd rá a maradék krémet és a tejszínhabot. A sütemény tetejét szórd meg vastagon keserű kakaóporral, és reszelj rá étcsokit. Tedd négy-öt órára a hűtőbe, de akár egy egész éjszakán át is dermesztheted. Végül kockára vágva kínáld.

Ezt is szeretjük