Túrós pite a lehető legegyszerűbben: csak szórd a hozzávalókat a sütőbe
A szórt túrós pitét régen a lusta asszony sütijeként emlegették. Tényleg nagyon gyors és egyszerű!
Szó szerint csak összedobnál valami édességet? Akkor ez a te sütid! Már a nagyi is szívesen tette a családi asztalra, ő csak túrós kócosnak hívta. Nem kell gyúrni, nyújtani, mégis finom puha lesz a tésztája, a töltelék pedig remek állagú. Kínálj hozzá gyümölcsöt, vagy készíts hozzá szószt.
Szórt túrós pite
Hozzávalók 20 szelethez
- 50 dkg tehéntúró
- 30 dkg rétesliszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 4 dkg tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- mazsola
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsit vajazz ki. A tésztához keverd össze a lisztet, a porcukrot és a sütőport, majd a felét öntsd a tepsibe. Kézzel kicsit igazgasd el, hogy mindenhova jusson. A töltelékhez a túrót törd át villával, add hozzá a vaníliás cukrot és a mazsolát. Szórd a tepsibe, majd fedd be a maradék lisztes keverékkel.
Olvaszd fel a vajat, és öntözd meg vele a tetejét, majd a tojást és a tejet is keverd össze, és azzal is locsold meg. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 40 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy hegyes késre nem ragad massza, biztosan elkészült. Vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel tetszés szerint.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció