Diós, csokis süti roppanós cukorral a tésztájában: egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom
A színes cukrokkal feldobott diós, csokis sütiért minden gyerek odáig lesz.

- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
A színes, roppanós cukrokat minden gyerek szereti, diós, csokis sütibe töltve pedig egyszerűen ellenállhatatlanok. Egy kis darált dió csak még finomabbá teszi az egyszerű kevert tésztából készült édességet.
Színes cukorkás süti
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 12.5 dkg vaj
- 9 dkg étcsoki (egy tábla)
- 5 evőkanál színes cukorka
- 5 dkg darált dió
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, majd keverd el a szódabikarbónával, a sóval és a darált dióval. Az étcsokit éles késsel vágd apró darabokra. A tojást keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá a diós lisztet és a darabokra tördelt csokit, és jól keverd el az egészet. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, a tetején oszd el a színes cukorkákat, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 12 percre, amíg a teteje megpirul. Csak akkor szeleteld, ha már teljesen kihűlt.
Ha kicsit több időd van, foszlós csigákba is töltheted a darált diót.
Még több recept