Szilvával rakott túrós süti
Így lesz belül ínycsiklandóan lágy
A gyümölcsös édességek megunhatatlanok. A szilvás-túrós süti is sikergyanús.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a könnyű, lágy édesség megadja a hét alaphangulatát. Surányi Mária szilvás-túrós sütije valószínű, hogy a kedvenceid közé kerül.

Szilvás-túrós süti

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só
  • 40 dkg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, vágd ketté, a magokat vedd ki. A citrom héját reszeld le, a levét facsard ki. A cukrot serpenyőben karamellizáld, azaz kevergetve olvaszd fel. Amikor már folyik, öntsd rá a citromlevet, majd tedd bele a szilvákat. Négy-öt perc alatt főzd össze, ügyelve arra, hogy a gyümölcs roppanós maradjon. A tűzről levéve szűrőben csepegtesd le, a levét tedd félre.

A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, egy csipetnyi sót és a villával áttört túrót, majd dolgozd simára. A keményítőt vegyítsd a sütőporral, és rakd a túrós keverékhez. A tojásfehérjéből verj kemény habot, óvatosan ezt is forgasd a masszához.

Rakd a tészta felét kivajazott és zsemlemorzsával megszórt hőálló tálba vagy tortaformába, ezen egyenletesen oszd el a szilva felét, fedd be a maradék tésztával, a tetejére pedig ismét gyümölcs kerül. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percen át süsd. Ha kész, porcukrozva, a félretett szilva levével együtt tálald.

Ezt is szeretjük