Mennyei szilvás morzsasüti
Nem lesz vele sok dolgod
A szilvás morzsasüti illatos, nem túl édes, de nagyon omlós és finom. Kezdőknek kifejezetten ajánlott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az angolok egyik nagy kedvencét a lusta asszony sütijének is hívják, hiszen pár perc alatt összedobod. A crumble melegen az igazi. A szilvás morzsasüti fagylalttal, tejszínnel még finomabb.

Szilvás morzsasüti

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 60 dkg szilva
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd négy részre, és szórd meg barnacukorral és fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát.
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, keverd össze a sóval, majd add hozzá az apróra vágott hideg vajat. Kezdd el morzsolni az ujjaiddal, de ne gyúrd. A tésztának nem kell összeállnia, akkor jó, ha morzsaszerű.

Egy hőálló tálat vagy tepsit vajazz ki, terítsd el benne egyenletesen a fahéjas szilvát, majd szórd rá a morzsát. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül  50 percig süsd. Ha a teteje szép aranybarna, akkor jó. Ne lepődj meg, ha a szilva inkább lekvárra emlékeztet majd.

Ezt is szeretjük