Mennyei szilvás morzsasüti
Nem lesz vele sok dolgod
A szilvás morzsasüti illatos, nem túl édes, de nagyon omlós és finom. Kezdőknek kifejezetten ajánlott.

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Fiatalítja a bőrt és a gyulladást is lehúzza: házi arcmaszk áfonyával »

A legdivatosabb átmeneti dzsekik és tavaszi kabátkák 15 ezer forint alatt: ezekre most tényleg szükség lesz »

Tisztítja, radírozza a bőrt, és tű nélkül juttatja be a hatóanyagokat: a hidroabráziós arctisztítás előnyei »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolok egyik nagy kedvencét a lusta asszony sütijének is hívják, hiszen pár perc alatt összedobod. A crumble melegen az igazi. A szilvás morzsasüti fagylalttal, tejszínnel még finomabb.

Szilvás morzsasüti

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 60 dkg szilva
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd négy részre, és szórd meg barnacukorral és fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát.
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, keverd össze a sóval, majd add hozzá az apróra vágott hideg vajat. Kezdd el morzsolni az ujjaiddal, de ne gyúrd. A tésztának nem kell összeállnia, akkor jó, ha morzsaszerű.

Egy hőálló tálat vagy tepsit vajazz ki, terítsd el benne egyenletesen a fahéjas szilvát, majd szórd rá a morzsát. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül  50 percig süsd. Ha a teteje szép aranybarna, akkor jó. Ne lepődj meg, ha a szilva inkább lekvárra emlékeztet majd.

Ezt is szeretjük