Mennyei szilvás morzsasüti
Nem lesz vele sok dolgod
A szilvás morzsasüti illatos, nem túl édes, de nagyon omlós és finom. Kezdőknek kifejezetten ajánlott.
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Az angolok egyik nagy kedvencét a lusta asszony sütijének is hívják, hiszen pár perc alatt összedobod. A crumble melegen az igazi. A szilvás morzsasüti fagylalttal, tejszínnel még finomabb.

Szilvás morzsasüti
Hozzávalók 12 szelethez
- 60 dkg szilva
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 8 dkg barnacukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd négy részre, és szórd meg barnacukorral és fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát.
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, keverd össze a sóval, majd add hozzá az apróra vágott hideg vajat. Kezdd el morzsolni az ujjaiddal, de ne gyúrd. A tésztának nem kell összeállnia, akkor jó, ha morzsaszerű.
Egy hőálló tálat vagy tepsit vajazz ki, terítsd el benne egyenletesen a fahéjas szilvát, majd szórd rá a morzsát. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 50 percig süsd. Ha a teteje szép aranybarna, akkor jó. Ne lepődj meg, ha a szilva inkább lekvárra emlékeztet majd.
Még több recept