Pillekönnyű szilvás-túrós pite: könnyed finomság a nagyi receptje szerint
A szilvás-túrós pite alapja omlós linzertészta. Még mutatósabb lesz a süti, ha a tetejére csak úgy morzsolod a tésztát.

Pillekönnyű szilvás-túrós pite: könnyed finomság a nagyi receptje szerint
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

6 téli öltözék, amivel nem lehet hibázni: alapdarabok stílusosan »

Gyönyörű frizura, amit az utolsó pillanatban is elkészíthetsz: így viseld a hajad, ha esküvőre mész »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós pitét még élvezetesebbé teheted, ha friss, zamatos szilvát is raksz rá. A linzertészta mindig nyerő, csak figyelj, hogy a lehető leggyorsabban állítsd össze, és hideg hozzávalókkal dolgozz. Mindegy, hogy hagyományosan készíted, vagy úgy morzsolod rá a tésztát, az élmény felejthetetlen. 

Szilvás-túrós pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Szilvás réteghez

  • 70 dkg szilva
  • 50 dkg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál pudingpor
  • 1 db citrom
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, morzsold össze a vajjal, üsd bele a tojássárgát, keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat. Ha összeáll, becsomagolva tedd a hűtőbe egy órára. Addig a túrót törd össze villával, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a pudingporral. 
 

A tésztát válaszd két részre, és az egyiket nyújtsd ki, majd egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Kend rá a túrós keveréket, és rakd ki a megmosott, kimagozott szilvával. Szórd meg fahéjjal és cukorral. A maradék tésztát morzsold a töltelékre, vagy nyújtsd ki, és fedd be vele a szilvát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. 

Ezt is szeretjük