Illatos szilvás rácsos pite friss gyümölccsel - Generációk óta változatlan a recept
A szilvás rácsos pite könnyen kezelhető vajas tésztából készül, a gyümölcsös töltelékből pedig ezúttal sem hiányozhat a fahéj.

Illatos szilvás rácsos pite friss gyümölccsel - Generációk óta változatlan a recept
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

Formás, feszes, nőies kar, súlyzózás nélkül: csak te és egy fal kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilva az egyik leghálásabb gyümölcs a konyhában, a levestől a gombócon át a húsig szinte mindenbe illik. Ha pitébe kerül, különösen nagy sikerre számíthatsz. Ha lehet, a szilva ne legyen se túl érett, se túl savanyú. Csak akkor tudod elhibázni, ha túl lassan állítod össze a tésztát.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom

Töltelékhez

  • 1 kg szilva
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál citromlé

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral és a sóval. Rakd hozzá a hideg, felkockázott vajat, és jól morzsold össze. Amikor már eléggé morzsalékos keverd hozzá a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojást és egy-két evőkanál tejfölt. Gyúrd össze a tésztát. Ha sima és könnyen formázható, oszd el kétharmad-egyharmad arányban, és formázz két gombócot. Takard le, és tedd a hűtőbe fél órára.

 

A töltelékhez a szilvát mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, a fahéjat, a keményítőt, önts hozzá egy deci vizet, és kis lángon forrald addig, amíg a massza be nem sűrűsödik. Ezt követően a nagyobb tésztát lisztezett felületen nyújtsd akkorára, mint a piteformád, majd igazgasd is bele. Szurkáld meg villával, szórd meg zsemlemorzsával, és egyenletesen terítsd szét rajta a tölteléket. A kisebb tésztát is nyújtsd ki, majd vágd csíkokra, és rácsozd be a süti tetejét. Kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.

 

Blog.hu ajánló