Omlós szilvás pite vaníliás krémmel: szinte szétolvad a szádban
Ezért a szilvás, krémes pitéért megéri bekapcsolni a sütőt! Csodás, ahogy a fahéj és a vanília aromája az egész sütit átjárja.

vanilias-szilvas-pite
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sűrű, lágy vaníliapudinggal töltött szilvás pitére senki nem mondja, hogy nem kér belőle. A tészta pofonegyszerű, gyorsan összeállítható, és a töltelék sem áztatja el. A sütemény illata már mindenkit messziről a konyhába csalogat. Most készítsd el, mert már jó érett a szilva! 

Szilvás pite vaníliás krémmel

Hozzávalók:

A tésztához

  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 50 dkg szilva
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag pudingpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a pudingport keverd csomómentesre kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor forr, húzd félre, és csorgasd bele a pudingos elegyet. Főzd sűrűre, közben folyamatosan kavard.
 

A tésztához a vajat morzsold össze a liszttel, a sóval és a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá a tojást, és gyorsan gyúrd össze a tésztát. Lisztezett felületen nyújtsd ki akkorára, mint a piteformád, és egyengesd is bele. Arra figyelj, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Szurkáld meg villával több helyen, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10 percig. Ezt követően kend rá a vaníliás krémet, és rakd ki fahéjjal megszórt szilvával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd még 15 percig. 

A morzsasüti is pofonegyszerű, a szilva pedig tökéletes választás hozzá. Készítsd zabpehellyel, egészségesebb lesz. 

Ezt is szeretjük