Szilvás-őszibarackos cobbler egyszerűen: ropogós vajas tészta kerül a gyümölcs tetejére
A szilvás-őszibarackos cobbler lényege, hogy alul sül a gyümölcs, és a tetején halmokban pirul meg a tészta.

szilvas oszibarackos cobbler
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szilvás-őszibarackos cobbler pofonegyszerű elven készülő, mégis különleges édesség. A tepsi alján lágyan sül össze a fűszeres gyümölcs, tetején pedig ropogós tésztahalmocskák pirulnak.

Szilvás-őszibarackos cobbler

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1.5 dl habtejszín
  • 1 tojás
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor

A gyümölcsös részhez

  • 75 dkg őszibarack
  • 25 dkg szilva
  • 7.5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál fahéj
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a barackot hámozd meg és szeleteld fel, a szilvát magozd ki, és vágd darabokra. A feldarabolt gyümölcsöket forgasd össze a cukrokkal, az étkezési keményítővel és a fahéjjal, majd egyengesd el egy kivajazott tepsiben. A tésztához a lisztet keverd el a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd ezt az egészet morzsold el a vajjal. Egy másik tálban vegyítsd el a tojást a tejszínnel, és add a vajas liszthez. Fakanállal dolgozd össze, majd evőkanállal halmozz belőle adagokat a gyümölcs tetejére. Told 180 fokos sütőbe 35 percre, amíg aranyszínt kap.

Nagyon finom édesség a morzsasüti is, amit szintén elkészíthetsz barackból.

Ezt is szeretjük