Krémes, selymes szilvás-mascarponés desszert: sütés nélkül, villámgyorsan
A szilva remek alapanyag sütikhez, desszertekhez, a mascarponés pohárkrémet is gazdagíthatod vele.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A poharas desszertek egyszerűen elkészíthetőek, finomak és étvágygerjesztőek. A gazdag aromájú, szilvás-mascarponés változatot pikk-pakk összedobhatod, így hétköznapra is ideális. Aszalt és friss szilvát is használhatsz hozzá, mindkettővel nagyon finom. A tejszíntől a krém selymes lesz, amihez remekül illik a roppanós, édes kekszmorzsa.
Szilvás-mascarponés pohárkrém
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg aszalt szilva
- 10 dkg édes keksz
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 2 dl joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- szezámmag
Elkészítés:
Az aszalt szilvát áztasd be legalább fél órára. A kekszet tördeled vagy morzsold össze, a tejszínt habosítsd a cukor felével. A mascarponét keverd ki jól a joghurttal, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral, majd lazítsd a masszát a felvert tejszínhabbal.
Rétegezd a hozzávalókat poharakba vagy tálkákba. Alulra kanalazz kevés krémet, majd arra mehet keksz és szilva. Folytasd tovább a rétegezést addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére szórhatsz szezámmagot. Érdemes néhány órára a hűtőbe is tenni, hogy az ízek összeérjenek.
A szilva édes, roppanós morzsaréteg alatt is fantasztikus. A gyümölcs fűszerezve a legjobb.
Még több recept