Krémes, selymes szilvás-mascarponés desszert: sütés nélkül, villámgyorsan
A szilva remek alapanyag sütikhez, desszertekhez, a mascarponés pohárkrémet is gazdagíthatod vele.

szilvas-mascarpones-desszert
beauty and style
Top olvasott cikkek

A poharas desszertek egyszerűen elkészíthetőek, finomak és étvágygerjesztőek. A gazdag aromájú, szilvás-mascarponés változatot pikk-pakk összedobhatod, így hétköznapra is ideális. Aszalt és friss szilvát is használhatsz hozzá, mindkettővel nagyon finom. A tejszíntől a krém selymes lesz, amihez remekül illik a roppanós, édes kekszmorzsa. 

Szilvás-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg édes keksz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvát áztasd be legalább fél órára. A kekszet tördeled vagy morzsold össze, a tejszínt habosítsd a cukor felével. A mascarponét keverd ki jól a joghurttal, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral, majd lazítsd a masszát a felvert tejszínhabbal. 
Rétegezd a hozzávalókat poharakba vagy tálkákba. Alulra kanalazz kevés krémet, majd arra mehet keksz és szilva. Folytasd tovább a rétegezést addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére szórhatsz szezámmagot. Érdemes néhány órára a hűtőbe is tenni, hogy az ízek összeérjenek.
A szilva édes, roppanós morzsaréteg alatt is fantasztikus. A gyümölcs fűszerezve a legjobb. 

Ezt is szeretjük