Krémes, selymes szilvás-mascarponés desszert: sütés nélkül, villámgyorsan
A szilva remek alapanyag sütikhez, desszertekhez, a mascarponés pohárkrémet is gazdagíthatod vele.

szilvas-mascarpones-desszert
Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A poharas desszertek egyszerűen elkészíthetőek, finomak és étvágygerjesztőek. A gazdag aromájú, szilvás-mascarponés változatot pikk-pakk összedobhatod, így hétköznapra is ideális. Aszalt és friss szilvát is használhatsz hozzá, mindkettővel nagyon finom. A tejszíntől a krém selymes lesz, amihez remekül illik a roppanós, édes kekszmorzsa. 

Szilvás-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg édes keksz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Az aszalt szilvát áztasd be legalább fél órára. A kekszet tördeled vagy morzsold össze, a tejszínt habosítsd a cukor felével. A mascarponét keverd ki jól a joghurttal, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral, majd lazítsd a masszát a felvert tejszínhabbal. 
Rétegezd a hozzávalókat poharakba vagy tálkákba. Alulra kanalazz kevés krémet, majd arra mehet keksz és szilva. Folytasd tovább a rétegezést addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére szórhatsz szezámmagot. Érdemes néhány órára a hűtőbe is tenni, hogy az ízek összeérjenek.
A szilva édes, roppanós morzsaréteg alatt is fantasztikus. A gyümölcs fűszerezve a legjobb. 

Ezt is szeretjük