30 perces szilvás muffin: a tésztája a joghurttól még puhább
Szilvával érdemes minél több süteményt, így a gyors és egyszerű muffint is feldobni.


- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Szilvával rengeteg finomságot készíthetsz, a muffin is sokkal finomabb tőle. A pihe-puha sütiért a gyermekek ugyanúgy rajonganak, mint a felnőttek. Villámgyorsan összedobod, hisz csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, ráadásul illatos, omlós, és eteti magát.
Szilvás-joghurtos muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg szilva
- 12 dkg cukor
- 2.5 dl joghurt
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport vegyítsd egy tálban. Egy másik edényben keverd habosra a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd öntsd hozzá az olajat és a joghurtot. Forgasd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát.
A muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, vagy kend ki vajjal. Töltsd kétharmadig a masszával, majd mindegyikbe tegyél megmosott, kimagozott, bevagdosott szilvát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során tiszta tűt húzol ki a muffinból, vedd ki a sütőből, és hagyd a rácson kihűlni.
A szilva a pitébe is tökékéletes. A fahéj illata pedig belengi az egész lakást.
Még több recept