Szilvás gombóc darált diós bundában: így még finomabb a klasszikus kedvenc

A szilvás gombócot is elkészítheted változatosan: darált diós bundába forgatva isteni.

Szilvás gombóc diós bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus szilvás gombóc darált diós bundába forgatva változatos, édes és nagyon finom. Egy kiadós leves után második fogásnak tökéletes.

Szilvás gombóc diós bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg liszt (vagy amennyit felvesz)
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg darált dió
  • 8 szem szilva
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál
  • porcukor a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából 45 perc alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, hogy kihűljön, utána hámozd meg, és krumplinyomóval törd össze. Sózd meg, add hozzá az olajat, majd fokozatosan adagold bele a lisztet, amíg jól kezelhető, ruganyos tésztát kapsz. Lisztezett deszkán nyújtsd ki egy centi vastagra, és vágd akkora négyzetekre, hogy egy-egy fél szilvát kényelmesen be tudjanak burkolni. A szilvákat mosd meg, vágd félbe, magozd ki, és mindegyik négyzet közepén helyezz el belőlük egy-egy darabot. A cukrot keverd össze a fahéjjal, és szórd meg a szilvák belsejét ezzel a keverékkel. Sodorj a tésztadarabokból gombócokat. Lobogva forró, sós vízben addig főzd őket, amíg feljönnek a víz felszínére. Ekkor készen is vannak, és kiszedheted őket. Egyszerre csak annyi gombócot tegyél a vízbe, amennyi kényelmesen elfér benne.

Amíg a gombócok főnek, egy evőkanál vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát. Ha már szép színe van, add hozzá a darált diót, együtt kevergesd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és forgasd össze a kifőtt gombócokkal. Porcukorral megszórva tálald.

Sokféleképpen felhasználhatod a csonthéjasokat bundázáshoz: a mogyoró például nagyon jól megy a rántott csirkemellhez.

Mogyorós bundában sült csirkemell: kívül ropogós, belül szaftos

A mogyorós bunda izgalmas opció, ha valami különlegesre cserélnéd a hétvégi rántott hús megszokott panírját.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük