Foszlós szilvalekváros kifli hipergyorsan: olyan lesz, mint a nagyié
Ennél egyszerűbb kiflirecept nincs is! Nem kell dagasztani, keleszteni, pihentetni, szilvalekvárral pedig különösen jó.
Ha nem fér bele az idődbe a kelt tészta, vagy tartasz tőle egy kicsit, akkor ez a te recepted. Hihetetlenül finom és könnyű még a kezdőknek is. A sütit a sok joghurt finom puhává teszi, és még másnap is friss, tökéletes lesz. Az alaptészta sósan, édesen, gyümölccsel egyformán finom. A szilvalekváros változatot ne hagyd ki! Ha megkóstolod, biztosan elkészíted máskor is.
Szilvalekváros kifli
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg joghurt
- 12.5 dkg vaj
- 6 g sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- szilvalekvár
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, a sütőporral, a vaníliás cukorral, majd dolgozd hozzá az olvasztott, de már nem meleg vajat és a joghurtot. Gyúrd addig a tésztát, amíg összeáll. Lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és kör alakúra.
Vágd fel tetszőleges nagyságú cikkekre, mindegyikre kanalazz lekvárt, és csavard fel. Rendezd a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 18-20 perc alatt világosbarnára. Még melegen szórd meg porcukorral.
A szilvalekvár a gombócba is tökéletes, ráadásul ez a recept sem állít kihívás elé!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció